Energetska efikasnost

Cijeli svijet se danas suočava sa dva velika energetska problema:

  • Nedostatak energenata i nesigurnost u njenoj opskrbi
  • Zagađenje okoliša koje vodi do klimatskih promjena uzrokovanih neracionalnom potrošnjom energije.

Razvijene zemlje svijeta već duže vrijeme  prepoznaju ove probleme i prihvataju da je dosadašnji nekontrolisani pristup u potrošnji energije neodrživ.

energetska_efikasnost

Trendovi u razvijenijim zemljama se prenose i na zemlje u regiji, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, te je provedeno niz različitih projekata i programa  u cilju podizanja svjesnosti javnosti o potrebama povećavanja energetske efikasnosti, kao i projekata usmjerenih  na svrsishodnije korištenje energije neophodne za poslovanje,  za domaćinstva i kućanstva, te  lokalne zajednice, regije i zemlje.

ALFA NUR je firma koja je u posljednjih nekoliko godina uspješno realizirala niz projekata povećanja  energetske efikasnosti kroz zamjenu tradicionalnih uličnih svjetiljki sa LED uličnim svjetiljkama u gradovima i općinama partnerima kao što su: Tuzla, Žepče, Odžak, Teslić, Kakanj i Olovo.

Svojim potencijalnim partnerima nudimo  savjetodavnu i projektnu pomoć u cilju maksimalnog optimiziranja potrošnje energije i povećanja  energetske efikasnosti

ef

Energetska efikasnost se primjenjuje u različitim oblastima življenja i poslovanja. Naša firma ovakve projekte provodi kroz ponudu višenamjenske LED rasvjete i  savjetovanje, a što u velikoj mjeri doprinosi manjoj potrošnji energije i na taj način uštedama i boljoj  energetskoj efikasnosti. 

Energetska efikasnost  i kvalitet u istom pravcu, je također široko rasprostranjena i u drugom segmentu našeg poslovanja kroz ponudu proizvoda ugledne firme PARKER DOMNICK HUNTER.

logo_alfanur